Aliens

Kliv in Ridley Scotts filmvärld i den här sloten, inspirerad av den klassiska filmen med samma namn från 1986. Det är NetEnt som ligger bakom denna spelsuccé, som faktiskt var deras första 3D-slot. I Aliens finns en otäck sci-fi känsla som späs på ytterligare med en fantastisk grafik och hisnande ljudeffekter.

Basinfo

Aliens är som sagt en spännande 3D-slot från världsledande NetEnt. Spelet består av 5 hjul, med 3 rader. Du kan justera både myntvärdet och hur många vinstlinjer du ska rikta in dig på. Insatsvärdet går att ställa in från allt mellan 1,50 och 1500 kronor. Det är alltså 15 vinstlinjer som går att spela på.

Symboler och funktioner

De vanliga vinstsymbolerna tar form av olika Aliens från filmen och det handlar om att få så många som möjligt i rad. Bäst betalar fem stycken i rad. Den mest värdefulla är en skräckinjagande Alien med en liten röd markering. Förutom dessa finns många olika specialsymboler i Aliens. Spelets wild-symbol är helt enkelt markerad Wild och ersätter de vanliga vinstsymboler och kan därmed komplettera vinstlinjer. Vidare finns multiplikatorsymboler som kan både dubbla och tredubbla dina vinster, beroende på hur många du lyckas få fram. Det finns även en re-spin funktion som kan ge dig extra free spins inne i spelet. Trots att det inte finns någon jackpott i Aliens kan du vinna hela 570 000 kronor.

Specialfunktion

Aliens har ett mycket utvecklat och genomtänkt bonusspel som kan ge dig stora vinster. Något som ger en extra krydda är att den består av tre olika nivåer. Nivåerna följer skeendena från filmen. Den första nivån kallas The Search och där handlar det om att samla på sig symbolvärden som du kan få nytta av. Dessa staplas i en särskild mätare, när du fått nio specialsymboler tar du dig vidare till nivå 2. På den första nivån har du även möjligheten att vinna kontantvinster, som dessutom kan multipliceras.

Den andra nivån går vid namn The Encounter, där blir kontantvinsterna än högre. Ditt uppdrag är dock svårare, det handlar om att skjuta sig fram genom en korridor som är barrikerad av aliens. Målet är nå kupan där drottningen befinner sig. Här kan du även samla på dig Ammo-clip hjul som ger re-spins och Ammo-clip räknare som hjälper dig hålla koll på din ammunition.

Den tredje och sista nivån heter The Hive. Där ska du helt enkelt besegra aliendrottningen. Det är dock lättare sagt än gjort. Genom att kasta granater på henne ska du försöka få ner hennes Hive Health till 0. Lyckas du multipliceras din insats med hela 240 gånger.