Slots med sporttema
 

När man spelar på något utav de nätcasinon som finns, gör man det oftast med förväntningen att få mer än bara spel. Man vill ha en upplevelse, och de kan komma i många olika former. Vinstchanser och bonusar är självklart bra, men det är såklart alltid roligare om ett spel känns unikt, eller kanske rent av har ett specifikt drag som gör det ännu trevligare att spela. Oftast gillar folk när slots har ett slags tema, då det gör det lättare att finna ett eller flera spel som överensstämmer med andra intressen som man har. Det är därför slots med sporttema är så populära.

Finn rätt spel

Är man en sportfantast kommer man snabbt att inse att utbudet på slots med sporttema är enormt. Det betyder givetvis inte att varje spel är av absolut högsta kvalitet, men är man inte så petig kan man finna en hel del slots att testa på. Vill man endast spela slots som uppfyller ens krav kommer man nog att hitta några som gör just det. Vill man prova på spelen innan man satsar riktiga pengar, finns det självklart gratisversioner där man inte behöver spendera något för att spela (vilket också innebär att man inte kan vinna något heller). Genom att testa först kan man se om grafiken, speltypen och själva upplägget faller en i smaken. Eftersom spelupplevelsen ska vara den största prioriteringen, är det viktigt att man verkligen gillar det spel man väljer att spela.

Exempel på spel

En speltillverkare som specifikt brukar fokuserar på sportteman i sina spel är Microgaming. Där spelar kvaliteten på slottarna en stor roll, vilket märks när man spelar dem. I vanliga fall brukar uppbyggnaden av spelen karakteriseras för den sport som just det spelet är centrerad runt. De vet att det är en viktig del av upplevelsen, och att spelkänslan blir bättre om man gör på detta sätt.

När det gäller slottar som har någon slags av sporttema kan man finna bland annat spelet Football Star, som kom ut år 2014 i samband med det årets fotbolls-VM som spelades i Brasilien. Dess symboler är spelare med landslagströjor från exempelvis Tyskland, Portugal och Spanien, vilket inte är förvånande med tanke på spelets fokus. Det unika med denna slot, är att den har ett ganska brett utbud av bonusar som givetvis är bra för de som spelar på sloten. Man kan finna både wilds och free spins, har man tur kan man vinna mycket pengar. En annan slot som fokuserar på fotboll är Shoot! som erbjuder en mängd bonusar i form av wilds, scatters och free spins, samt en spelupplevelse över det vanliga.

Fotboll är en av de mest populära sporterna i världen, det är därför inte så konstigt att den även är det i spelvärlden. En sport som inte är lika populär som motiv i slots är tennis. Tennis slot finner man bland annat i spelet Centre Court. Detta är ett spel som erbjuder roliga bonusar och snabba spins, en slot som defenitivt är värd att prova på.